Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Düğün Nişan Davetiye    İlan Buroşür    Kartvizit    Matbu Evrak Basımı    Takvim  
Vezirköprü Yaşam Gazetesi
Anasayfa |Güncel | Ekonomi | Eğitim | Sağlık | Spor | Siyaset | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

KUNDUZ ON ÇEKER

Okunma  Yazar : Semra Ersoy
Yorumlar  Yorum Sayısı : 1
Okunma  Okunma : 111
Tarih  Tarih : 24 Temmuz 2010, 12:15

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

 Tek düze hayatlar ömürden götürdüğü gibi insanı yorgun, heyecansız bırakıyor.
 Değişik yerler, şehirler görmek yeni bir dünya,yeni ufuklar,yeni heyecanlar,yeni projeler,farklı düşünceler ve farklı görüşler vs. bir çok zenginlik katıyor insana. Bu gerçeği tatil dönüşü anladım.
 Birde madalyonun diğer yüzüne bakalım.
 Yeni yerler görmek ne kadar güzelse bir o kadar da moral bozucu. Gördüğüm güzellikler yatırımlar niçin Vezirköprü'de yok soruları canımı sıkıyor.
   Rize-Ayder yaylasını görmek için geçen hafta km lerce gittim. Yayladan çok reklamının abartısına şahit oldum. Demek ki tanıtım ve reklam sahibinden daha önemliymiş.
 Ayder yaylası çok büyük uçsuz bucaksız dağlarla kaplı bir yer. Oturabileceğiniz düz yeşil alanı yok. Sadece iki dönümlük kadar yeşil bir alan diğer tarafları pansiyon ve hediyelik eşya satan iş yerleri var. Yolu asfalt, yayla içersinde ki yollar arnavut kaldırımı, her tür koşullar mevcut. Demek ki siyasiler, ilgililer her tür desteği vermişler ki dünyanın her yerinden turistleri çekmeyi başarmışlar. Yayla turistlerle dolu.
 Kunduza baktığımızda insanların rahatlıkla oturup piknik yapabileceği, çadır kura bileceği dümdüz bir çok yeşil alanı var. İnsanı boğmayan yeşili, dağı, ormanı buz gibi suları
Mevcut. Kunduzumuz turizme açılsın Ayder yaylası hiç kalır. İnanın doğa olarak kıyaslandığın da kazanan taraf kunduz olur.
 Bu hafta kunduzda çadır kurdum ve üç gece kaldım. Benim gibi çadır kurup kalanlar da var. Ben güvenlik açısından Yaşar Ünal'ın işletmeciliğini yaptığı yerde kalıyorum. (Y.Ünal İmkansızlıklar içersinde gelen misafirleri karşılıyor, ağırlıyor, tanıtıyor, yardımcı oluyor kendisine teşekkür ediyorum.) Diğer taraflarda çadırlarını kurmuş piknik yapanları gördüm. Bayağı ilçemizde çadır kültürü oluşmuş. Zaten Vezirköprü yemeyi, içmeyi ve pikniği seven bir toplum. İlçe halkı yaz  geldiğin de hafta sonları ilçeyi boşaltırcasına kunduz, çeltek ve çaputluya akın eder. Halkın bu yönünü herkes bilir. Bilir ama maalesef bununla ilgili yaz hazırlığı çalışması yapılmaz.
Piknik alanlarında Elektrik, wc, yok. Karanlıkta el yordamıyla tabak, çanak aranır. Tuvaleti gelenler sağa, sola, arkaya iyice bakıp çömeliverir. Cin parmağı gibi akan çeşmede bulaşık yıkama sırası beklenir. Şimdi Kunduzu bu haliyle  Ayder yaylası ile kıyaslayalım maalesef utanç tablosu.
Seçilmiş ve atanmışlar hepimiz Vezirköprü'nün sınırları içersinde ki alanlarımızdan sorun ve gelişmelerinden sorumluyuz.
  Bunlar milli parkların görevi, proje yaptık gönderdik diyebiliriz. Ama… su, tuvalet  ve ışıklandırma yapamayacak  kadar  da aciz ve basiretsiz değiliz.
Halkın olduğu yerler takip edilmeli ve zaruri ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Mazeret lüksümüz yok.
 Geçen ay Ak parti yönetim kurulu toplantısında milletvekili Cemal Yılmaz Demir “Sorunları takip ederseniz, sorun kalmaz”. Dedi.
          Kulaklarımızı çekti ve gitti.
          

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

sıradan bir vatandaş [ 28 Temmuz 2010, 12:40 ]
Her zaman söylüyorum yine söylüyorum Vezirköprüdeki oyların hakkını alamıyor.Bu hakkını alabilecek kapasitede siyasetçi yok ,O koltugun hakkını veremiyolar.Bizim siyatetçilerimiz entika ve çıkar peşindeler Allah rızası için Vezirköprüye bir çivi çakalım diye uğraşan yok ya adam tayin ettirelim yada eş dost akrabayı saga sola yerleştirelim bunların peşinde koşuyorlar.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Bu Yazarın Önceki Yazıları

Son Haberler

YAZARLARIMIZ

BU YÜZDEN "HAYIR" DİYORUM04 Eylül 2010

ANKET

referanduma EVET mı? HAYIR mi ?



Tüm Anketler

Vezirköprü Yaşam Gazetesi Tel:646 20 23 & Web:H.Çinkaya
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

 

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi